UNITATEA PROTEJATA INVINGATORULHARTA PARTENERI UP INVINGATORUL 2012Autorizarea noastrăechipa noastrăoferta noastră

Contract de parteneriat

În decembrie 2006 a intrat în vigoare legea 448 cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, lege care prevede că angajatorii care au peste 50 de angajaţi cu contracte individuale de muncă au obligaţia de a angaja persoane cu handicap în procent de 4% din totalul angajaţilor. Dacă nu fac acest lucru angajatorii trebuie fie să plătească lunar la stat 50% din salariul minim brut pe economie (adica 300 lei) înmulţit cu numărul de locuri pe care ar fi trebuit să angajeze persoane cu handicap, fie să achiziţioneze servicii sau produse de la unităţi protejate autorizate (cititi in sectiunea Legislatie toate referirile din actele normative cu privire la aceasta).

Va invitam, inainte de toate, sa accesati linkul: http://www.invingatorul.org/Foto.html pentru a vedea atat ordinul si autorizatia de functionare ca unitate protejata autorizata, cat si harta partenerilor nostri (pe acestia ii gasiti in meniu, la Portofoliu). Dupa cum veti vedea, avem retea nationala de distributie pentru produsele si serviciile unitatii protejate, transportul fiind gratuit oriunde in tara...

Va prezentam in continuare posibilitatea achiziţionării de servicii sau / şi produse de la unitatea protejată "Centrul de servicii şi microproducţie Învingătorul", înfiinţată în cadrul organizaţiei noastre, conform legii.

Iată, în cele ce urmează, doar câteva motive pentru care parteneriatul cu o unitate protejata ca a noastra este mai mult decât atractiv atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru noi:

1. Nu veţi mai plăti lunar, fără nici un beneficiu pentru dumneavoastră, si nici in beneficiul persoanelor cu handicap deoarece banii nu ajung intr-un fond special, ci se duc direct la bugetul central, sume importante de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei, în funcţie de numărul de angajaţi.

2. Veţi putea face economii la alte capitole bugetare prin utilizarea banilor pe care altfel ar trebui să îi daţi inutil la stat, bani care nici măcar nu ajung la persoanele cu handicap... Cu aceşti bani puteţi achiziţiona de la noi sau prin noi produse si servicii pe care altfel ar trebui să le plătiţi, în mod normal, din capitolele bugetare respective. Si stim cu totii ca banii nu ajung niciodată...

3. In fine, dar nu în ultimul rând, compania dumneavoastră şi-ar creşte imaginea publică în ceea ce priveşte responsabilitatea socială şi ar contribui la reintegrarea socioprofesională a unei categorii defavorizate.

4. Pentru noi parteneriatul unitatii protejate cu dumneavoastră reprezintă şansa de a angaja mai multe persoane cu handicap şi de a demonstra că potenţialul nostru nu este doar la nivel declarativ.  Suntem corecţi, serioşi, motivaţi, dorim să muncim, iar realizările de până acum vorbesc de la sine despre capacitatea noastră de administra si dezvolta această activitate.

De ce sa lucrati cu noi si nu cu o unitate protejata de tip SC.etc.SRL cu un singur angajat cu handicap in spatele caruia se ascunde un profitor? (cititi in sectiunea Info utile...). Deoarece va oferim atat garantia si satisfactia ca prin noi veti ajuta sute si sute de persoane cu handicapuri grave, cat si certitudinea ca serviciile si / sau produsele noastre vor fi la inaltimea calitatii pe care o asteptati...

Deci, vă invităm să parcurgeţi continutul site-ului unitatii noastre protejate si, în cazul în care v-am trezit interesul, vă stăm la dispozitie cu orice altă informatie pe care o veti considera a fi necesară în luarea unei decizii cu privire la propunerea noastră de parteneriat.

Concluzie: este ineficient să plătiţi lunar la stat, dacă nu angajaţi persoane cu handicap, acel procent despre care v-am vorbit mai sus (cu beneficii zero...), în loc să folosiţi procentul respectiv pentru achiziţionarea unor produse sau servicii utile pentru compania dvs.

Traversam vremuri grele, un motiv in plus pentru ca toata lumea sa gestioneze in mod optim resursele financiare si umane dar fara a-i uita pe semenii dezavantajati...

Categorie: