UNITATEA PROTEJATA INVINGATORULHARTA PARTENERI UP INVINGATORUL 2012Autorizarea noastrăechipa noastrăoferta noastră

Mesaj important pentru persoanele cu handicap angajate în Unități Protejate Autorizate

  • Odata cu abrogarea decretului referitor la carnetele de munca, o problema importanta este cum stim daca avem contracul de munca inregistrat. O problema fireasca, in conditiile in care atat de multe depind de acest lucru. Vorbesc  aici, bineinteles, in prima faza, de contributiile la asigurarile sociale care decurg din contractul de munca si ne dau  astfel posibilitatea de a beneficia de calitatea de asigurat, de  indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului , de pensia de care vom avea parte la un moment dat.
  • Astfel, asa cum prevede legislatia actuala, aveti in acest moment posibilitatea de a solicita angajatorului dovada inregistrarii contractului de munca.
  • In cazul in care acesta refuza sa elibereze documentele solicitate e cazul sa va puneti un semn de intrebare si sa faceti o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.
  • De asemenea, aveti posibilitatea de a solicita in nume propriu, de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti dovada inregistrarii contractului dumneavoastra de munca. E nevoie doar sa va prezentati cu un act de identitate, in original plus o copie si o cerere in care sa solicitati date despre acel contract.
  • Pentru a evita pierderea inutila de timp, in asteptarea raspunsului, ar fi indicat sa va treceti la finalul acesteia si solicitarea ca raspunsul sa va fie transmis prin posta, la adresa de domiciliu( indicata).  
Categorie: